Στο γραπτό συμπόσιο με συντονίστρια την κ. Αθηνά Χριστοπούλοu, Παθολόγο Ογκολόγο, Συντονίστρια Διευθύντρια Μονάδας Χημειοθεραπείας Νοσοκ Αγ. Ανδρέας Πάτρα με αξιόλογους Έλληνες Ογκολόγους διαφόρων ειδικοτήτων (πρώτη φωτογραφία) και η δική μου συμμετοχή (δεύτερη φωτογραφία)
THE DOCTOR, τεύχος 34 | ΑΠΡ.- ΙΟΥΝ. 2019

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Προχωρημένος ή σε υποτροπή καρκίνος της ωοθήκης

Περιοδικό ΓΥΝΑΙΚΑ, Μάρτιος 2018

Οι νέοι τρόποι αντιμετώπισης που έχει επινοήσει η σύγχρονη ογκολογία αφήνουν μια επιπλέον αχτίδα ελπίδας για ίαση.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Μάχη ενάντια στον καρκίνο

Εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», Οκτώβριος 2017

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.

İleri kanser vakalarında son umut: HİPEK

Istanbul, 2015

Το Πανεπιστήμιο Κωνσταντινούπολης Kemerburgaz - Medical Park Hospital πραγματοποίησε συνεδρίαση με ομιλητές τους experts Dr. J.Spiliotis, Dr. Koray Topgül το 2015 στην Κωνσταντινούπολη με θέμα "Hipec σε προχωρημένες περιπτώσεις καρκίνου" "İleri kanser vakalarında son umut: HİPEK”. Αποτελεί αναγνώριση από τη γείτονα χώρα - Τουρκία του επιπέδου εξειδίκευσης του ΕΑΝΠ Μεταξά για την εφαρμογή της μεθόδου Hipec στην Ευρώπη και πρόσκληση του Δ/ντή του Α’ Χειρουργικού Τμήματος ΕΑΝΠ ΜΕΤΑΞΑ για μόνιμη συνεργασία, η οποία θα περιλαμβάνει ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών για τους ασθενείς με περιτοναϊκή καρκινωμάτωση, με στόχο τον έλεγχο και την πιστοποίηση του ανωτέρου Πανεπιστημίου στη μέθοδο Hipec. Μεταξύ άλλων ο Δ/ντής του Α’ Χειρουργικού Τμήματος τόνισε «…ότι παρά τις οποιαδήποτε ιστορικές διαφορές μας οι ασθενείς με καρκίνο πεθαίνουν με τον ίδιο τρόπο και στις δύο πλευρές του Αιγαίου. Εύχομαι και ελπίζω η επιστημονική συνεργασία και η κοινή μας μάχη για τον καρκίνο να ανοίξει μονοπάτια αλληλοκατανόησης και συνεργασίας προς όφελος των δύο λαών…». Η επόμενη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη ορίστηκε για 11 Μαρτίου 2017.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Αντιμετώπιση της Περιτοναϊκής Καρκινωμάτωσης

Περιοδικό ΒΗΜΑgazino, 30-1-2016

Περιτοναϊκή καρκινωμάτωση σημαίνει διασπορά σε όλη την κοιλιά καρκίνου από νεοπλάσματα του πεπτικού ή ωοθηκών. Στο παρελθόν η περιτοναϊκή καρκινωμάτωση θεωρείτο μη θεραπεύσιμη νόσος τελικού σταδίου.

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Intratumor and circulating clonal heterogeneity shape the basis of precision breast cancer therapy

Future Oncology, 1 September 2016

“...rapid developments in technological genome systems and computational network methods open new avenues in understanding etiopathogenesis on the basis of large-scale translational....

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.

Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy in Ovarian Cancer

Για να διαβάσετε περισσότερα πατήστε εδώ.